Vervelende gebitsproblemen bij een hond

Gebitsproblemen bij een hond zijn erg vervelend. Niet alleen voor de hond, maar ook zeker voor u als baasje. Het is niet leuk om te zien hoe uw hond niet lekker in zijn of haar vel zit door gebitsproblemen. Want dat gebitsproblemen als erg hinderlijk ervaren wordt door een hond moge duidelijk  zijn. Om gebitsproblemen te voorkomen is het erg belangrijk dat het gebit van de hond goed gepoetst wordt. Anders ontstaat er tandplak op de tanden, dit is een laagje bestaande uit slijm; etensresten en bacteriën. In het begin kan tandplak nog verwijdert worden, maar wanneer u dit niet snel doet wordt het laagje hard. Dan kan tandplak alleen nog maar verwijdert worden door de dierenarts. 

De pijnlijke gevolgen

Gebitsproblemen bij een hond kunnen ervoor zorgen dat uw hond een gigantische stinkende adem heeft. Ook kan uw hond niet meer goed bijten en kauwen. Gebitsproblemen kunnen er zelfs voor zorgen dat de tanden van uw hond gaan uitvallen. Dit is voor een hond echt geen pretje en het kan ook erg veel pijn doen. Zoekdierenarts.nl vertelt u graag meer over gebitsproblemen bij een hond!

Zoek een dierenarts of producten

Om een dierenarts in de buurt te zoeken of producten om gebitsproblemen te voorkomen verwijzen wij u graag door naar de website van Zoekdierenarts.nl.

 

Reacties zijn gesloten.