Raskatten in alle vormen

In ons land zijn er diverse mooie kattenrassen te vinden. Wilt u bijvoorbeeld graag een gemêleerd bastaardkatje? Of bent u meer het type mens voor een zuivere raskat? Het ligt geheel aan uw voorkeuren. Wanneer u een raskat besluit aan te schaffen moet u er wel rekening mee houden dat een raskat goede verzorging nodig heeft. Sommige raskatten hebben bijvoorbeeld langere haren; zij hebben veel aandacht nodig! Ook hebben sommige raskatten bepaalde karaktereigenschappen die wel of niet bij die van u kunnen passen. Het is dan ook goed om u van te voren goed in te lezen in deze karaktereigenschappen en de andere aspecten van het type kat die u graag wilt hebben. Zo voorkomt u eerder dat u een kat in huis neemt die uiteindelijk niet bij u past!

Waar aan te schaffen

U kunt een raskat aanschaffen bij bijvoorbeeld een cattery of een fokker. Maar u heeft ook de keuze om een kat aan te schaffen uit het dierenasiel. Deze beestjes snakken naar een nieuw thuis, waar ze warm en liefdevol behandeld worden. Vergeet dus ook niet om even hier te kijken voor een eventuele nieuwe raskat!

Informeer uzelf

Voor meer informatie over raskatten verwijzen wij u door naar de online website Zoekdierenarts.nl. Hier kunt u nog veel meer lezen over raskatten!

 

Reacties zijn gesloten.