Pijnlijke hielen

Heb je de laatste tijd ook zo’n last van pijnlijke hielen en weet je maar niet hoe je dit kunt oplossen? Lopen met “pijnlijke hielen” is een enorme last en maakt het dagelijks leven er niet bepaald gemakkelijker op. Podozorg besteedt hier aandacht aan door middel van innovatieve oplossingen. Je kunt namelijk naar de pedicure gaan, maar wat als je de pijn nou zelf kunt bestrijden?

Behandeling

Zoals hierboven vermeldt, kun je als patiënt natuurlijk eerst naar de pedicure om te kijken of zij iets aan uw pijnlijke hielen (fasciitis plantaris) kunnen doen. Maar u kunt de pijn ook zelf proberen te bestrijden door middel van therapiesokken. Fasciitis plantaris kunt u ook wel ‘hielspoor’ noemen. Wellicht een term die gemakkelijker te onthouden is. Hierbij is er sprake van een uitsteeksel van het bot aan het hielbeen wat kan leiden tot irritatie en pijn. Er zijn veel mensen met uitsteeksels, dit wil niet per se zeggen dat iedereen gelijk een hielspoor heeft. Deze moet namelijk geïrriteerd en/of ontstoken zijn. Door middel van therapiesokken wordt de druk weggenomen. Deze sokken verminderen de druk- en schuifkrachten op de huid waardoor u gelijk beter en met minder pijn kunt lopen. Ook zorgt de sok voor meer rehydratie wat bijdraagt aan de weerbaarheid van de huis. Ook draagt de sok bij aan het herstel van huid door micromassage.

 

 

 

Interesse

Wilt u meer informatie over deze therapiesokken? Ga naar de website en neem contact op met Podozorg voor meer vakkundige informatie.

 

 

Reacties zijn gesloten.