Overheidscommunicatie door Bijl PR

Communicatie is niet zomaar eenduidig een vakgebied. Hierbinnen kan je op verschillende manieren het vakgebied onderscheiden. Zo heb je bijvoorbeeld crisiscommunicatie, PR, marketing  maar bijvoorbeeld ook overheidscommunicatie. Klinkt misschien hetzelfde als de andere varianten, maar deze is toch ook weer speciaal in zijn soort. Want het communiceren van een beleid. Hoe doe je dat? Het antwoord ligt besloten in de theorie van overheidscommunicatie.

Hoe communiceer je een beleid?

Feit is gewoon, als je een bedrijf bent dan communiceer je. En als je niets communiceert? Dan is ook dat een gekozen strategie. Overheden zijn bezig met het opstellen van een beleid en regelgeving. Deze moet natuurlijk wel naar de betrokken doelgroepen worden gecommuniceerd. Maar hoe doe je dat? Regels die worden opgelegd zorgen vaak voor een hoop weerstand, maar dat wil je natuurlijk voorkomen. Het is belangrijk om hiervoor een goede strategie te verzinnen en wellicht je verhaal te laten vertellen door de juiste personen. Overheidscommunicatie is een vakgebied dat zich hiermee bezig houdt.

Meer weten hierover?

Een bedrijf wat u kan adviseren op het gebied van overheidscommunicatie is BijlPR. Zij hebben zich onder andere in dit onderwerp gespecialiseerd en denken graag met u mee, zowel op strategisch als op praktisch niveau! Voor contact met BijlPR klikt u hier.

Reacties zijn gesloten.