Let op teken bij uw hond!

Vanaf oktober is het weer extra kans op een teek. Een tekenbeet is schadelijk voor mensen maar zeker ook voor dieren. Het is dus belangrijk dat u uw huisdier regelmatig controleert op een tekenbeet. En als deze er is, zorg dan dat de teek op de juiste manier wordt verwijderd. Dit kan door middel van een goede tekentang. De dierenarts adviseert u over de omgang van teken bijĀ  de hond.

Een tekenbeet gevaarlijk? Wel even opletten

Een teek is eigenlijk een soort parasiet die zich vastbijt in de hond. Deze kan u beter niet zomaar los trekken omdat dit schadelijk is. Met een tekentang verwijdert u de teek veilig van uw huisdier. De huis van de hond kan rood worden door een tekenbeet en hij kan bijvoorbeeld regelmatig jeuken. Dit zijn signalen om op te pakken en mee aan de slag te gaan als baasje. Het is sowieso aan te raden om uw huisdier regelmatig op teken te controleren, liefst elke dag. Zo weet u zeker dat uw hond geen schadelijke tekenbeten op loopt!

Meer weten over teken?

Surf naar de website van Zoekdierenarts en kom in contact met dierenartsen bij u in de omgeving en stel aan de dierenarts uw vragen over teken!

Reacties zijn gesloten.