Informatie over UnieFNTO

Ben je werkzaam in het onderwijs, maar ben je tot op heden nog bij geen enkele vakbond in het onderwijs aangesloten? Niet heel handig aangezien vakbonden in een bepaalde branche altijd opkomen voor de belangen van leden. Zo komt UnieFNTO op voor de belangen van het onderwijs. UnieFNTO is een vakorganisatie dat is ontstaan in het jaar 2006 op het moment dat twee bestaande vakbonden gefuseerd werden. 

Belangen

Zoals hierboven al staat zijn vakbonden bedoeld om bepaalde belangen te behartigen. Zo zijn er bij UnieFNTO verschillende rechtspositiedeskundigen werkzaam die leden helpen op verschillende gebieden. Zo kun je denken aan hulp bij ontslag of arbeidsongeschiktheid. Zij kijken ook naar pensioenzaken en salarisberekeningen. Eigenlijk alle facetten van het onderwijs waar je als docent vaak minder van afweet. Daarnaast wordt er ook kritisch gekeken naar arbeidsovereenkomsten. Deze moeten namelijk wel eerlijk en rechtsgeldig zijn.

Interesse

Ben je geïnteresseerd in de UnieFNTO en wil je jezelf aanmelden? Kijk dan op de website voor meer informatie en kijk wat je moet doen om lid te worden. Klik hier voor de website.

 

Reacties zijn gesloten.