Een huisdier vermist: wat nu?

Het is onze grootste nachtmerrie: een huisdier vermist. Dit is een tijd waar sprake is van ontzettend veel onzekerheid en angst. Natuurlijk willen wij niet dat er iets gebeurt met ons dierbare huisdier. Zorg ervoor dat u uw huisdier snel terug vindt zodat u weer gerust bent gesteld en het dier uit het (eventuele) gevaar weg is. Hier vindt u een aantal tips om u huisdier zo snel mogelijk terug te vinden.

Tips als uw huisdier is vermist

De eerste tip is dat u zelf moet gaan zoeken in de buurt. Een huisdier is vaak dichterbij dan u denkt. De tweede tip is dat u echt in alle kleine hoekjes en gaatjes moet kijken, ook als u geen reactie hoort van uw huisdier. Vaak zijn huisdieren bang of ergens ingevallen. De derde tip is dat u eten en drinken klaar moet zetten en een deur open moet laten, zodat het dier zelf binnen kan komen en vervolgens (misschien na uitdroging en uithongering) direct wat kan eten.

Meer tips

Kijk voor de rest van de tips voor het terug vinden van uw vermiste huisdier op de website van Zoekdierenarts of ga naar een dierenarts in de buurt voor hulp bij het terugvinden van uw huisdier.

 

Reacties zijn gesloten.