Oplossingsgericht werken met conflicten

Vervult u op uw werk een oplossingsgerichte functie? Heeft u regelmatig te maken met onenigheid of discussies waarbij behoefte is aan een derde persoon die meedenkt in een oplossing? Ook tijdens vrijwilligerswerk of voor uw persoonlijke groei kan hier behoefte aan zijn. Een manier om te leren conflicten op te lossen is een mediation opleiding.

U leer oplossingsgericht denken. U kijkt naar de behoeftes van beide partijen, de verlangens en leert denken hoe er voor beide partijen naar een oplossing gezocht kan worden. Om tegemoet te komen aan de andere partij is het belangrijk om tot hetzelfde niveau te komen en om elkaar te horen zoals je zelf gehoord wil worden.

Verbindend met de ander

De basis van conflictoplossing is om in verbinding te komen met de ander, ongeacht de omstandigheden. Hier wordt je natuurlijk in begeleid tijdens de mediation opleiding. Een aanbieder van een dergelijke opleiding is Vine Coaching. Hier wordt een professionele opleiding aangeboden die u hulp biedt op professioneel vlak, bijvoorbeeld op uw werk, maar ook in dienst kan staan op persoonlijk vak. Bijvoorbeeld voor uw persoonlijke ontwikkeling of thuissituatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bezoek dan eens de website van Vine coaching, hier kunt u gemakkelijk meer informatie opvragen.

 

 

Reacties zijn gesloten.